Web Analytics Made Easy - Statcounter


فرارو- ابلاغ قضایی به صورت کاغذی و سنتی، مشکلات فراوانی دارد؛ مثلاً اطاله دادرسی، عدم امنیت لازم، سوء استفاده‌های احتمالی و مواردی از این قبیل مشکلات موجود در زمینه ابلاغ به صورت کاغذی است.   در بسیاری از موارد هم ابلاغ به شخص مخاطب صورت نمی‌گیرد که نه تنها به دست صاحب آن نمی‌رسید، بلکه باعث می‌شد که این ابلاغ را افراد غیر مرتبط با پرونده مشاهده کنند که به نوعی تجاوز به حریم خصوصی فرد هم محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین جهت قانون گذار در مواد ۱۷۵ و ۶۵۵ قانون آیین دادرسی کیفری ابلاغ اوراق قضایی به صورت الکترونیکی را پیش بینی نموده است.
به موجب ماده ۱۷۵ قانون آیین دادرسی کیفری استفاده از سامانه‌‏های (سیستم‌های) رایانه‌ای و مخابراتی، از قبیل: پیام‌نگار (ایمیل)، ارتباط تصویری از راه دور، نمابر و تلفن، برای طرح شکایت یا دعوی، ارجاع پرونده، احضار متهم، ابلاغ اوراق قضائی و همچنین نیابت قضائی با رعایت مقررات راجع به دادرسی الکترونیکی بلامانع است.
براساس این ماده قوه قضاییه موظف است اوراق قضایی را با استفاده از سامانه‌های الکترونیکی یا مخابراتی ابلاغ کند. مراجعان به قوه قضاییه نیز، موظف اند برای دریافت الکترونیکی اوراق قضایی، به سامانه‌ای که به این منظور راه اندازی شده است، مراجعه کنند.   سامانه ابلاغ، سامانه‌ای الکترونیکی است که بر بسترِ شبکه قابل دسترسی و استفاده برای طرفین دعوا، نماینده قانونی آن ها، دفاتر خدمات قضایی، کارشناسان، ضابطان قضایی و دیگر اشخاص مرتبط، برای ابلاغ اوراق قضایی و نشر آگهی، به صورت الکترونیکی، ایجاد شده است.   کلیه ابلاغ‌های صادر شده به اشخاص و پیوست‌های آن از طریق این درگاه، به حساب کاربری مخاطب ارسال می‌شود. حساب کاربری نیز، عبارت است از نشانی الکترونیکی که به هریک از مراجعان به قوه قضاییه، برای دسترسی به سامانه ابلاغ، اختصاص داده می‌شود. این نشانی، شامل یک شناسه کاربری و گذار واژه ورود به حساب کاربری است.
به موجب ماده ۶۵۵ قانون آیین دادرسی کیفری در هر مورد که به موجب قوانین آیین دادرسی و سایر قوانین و مقررات موضوعه اعم از حقوقی و کیفری، سند، مدرک، نوشته، برگه اجرائیه، اوراق رأی، امضاء، اثر انگشت، ابلاغ اوراق قضائی، نشانی و مانند آن لازم باشد صورت الکترونیکی یا محتوای الکترونیکی آن حسب مورد با رعایت سازوکار‌های امنیتی مذکور در مواد این قانون و تبصره‌های آن کافی و معتبر است.   در همین راستا و در گام نخست، سامانه ثنا برای ثبت نام اشخاص حقیقی ایجاد شده است. مراجعان به قوه قضاییه، باید ابتدا در سامانه ثبت نام الکترونیکی (سامانه ثنا)، ثبت نام کنند و پس از ثبت نام و احراز هویت، حساب کاربری (شامل شناسه و رمز ورود به سامانه ابلاغ)، به آن‌ها تخصیص داده می‌شود.
نحوه استفاده از سامانه الکترونیک ثنا
طبق قانون آیین دادرسی کیفری مراجعان قوه قضاییه موظفند اطلاعات خود، از جمله کد پستی و شماره تلفن همراه را، با ثبت نام در سامانه ثنا در اختیار دستگاه قضایی قرار دهند؛ سپس برای احراز هویت، کد ثبت نامی خود را به دفا‌تر خدمات قضایی ارائه می‌کنند و بعد از احراز هویت، صاحب حساب کاربری می‌شوند و با استفاده از نام کاربری و رمز عبور خود، می‌توانند به سامانه ابلاغ مراجعه و ابلاغ‌های خود را مشاهده کنند که مشاهده یا عدم مشاهده توسط فرد نیز، از طریق سامانه ثبت می‌شود. برای دسترسی مستقیم به سامانه ثنا و ابلاغ می‌توان از نشانی‌های زیر استفاده کرد.
www.sana.adliran.ir
www.eblagh.adliran.ir

منبع: فرارو

کلیدواژه: مسائل حقوقی ابلاغ اوراق قضایی ابلاغ الکترونیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۲۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | پیام مقاومت به شیوه بانوی فلسطینی

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

ویدئو زن فلسطینی که اخیرا به خانه ویران شده‌اش بازگشته و علی رغم ویرانی، آن را تمیز و جارو می‌کند، توجه رسانه‌ها و افکار عمومی در شبکه‌های اجتماعی را جلب کرده است. کاربری در این باره نوشت : «زنان غزه, قویترین [زنان] روی زمین هستند.»

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین چالش‌ها در بازار اوراق رهنی مسکن
  • جزییات برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • انتقاد غیرمنصفانه، شجاعت مدیران را سلب می‌کند
  • انتقاد غیرمنصفانه، شجاعت مدیران را سلب می کند
  • ببینید | پیام مقاومت به شیوه بانوی فلسطینی
  • تزریق ۲,۹۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای حمل‌ونقل اصفهان
  • رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تأمین مالی با حضور وزیر اقتصاد
  • اتصال ۱۷ بانک به سامانه برات الکترونیکی
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات